Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ -ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Δείτε το πρόγραμμα παραστάσεων ΚΘΒΕ για την περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς 


Δωρεάν μεταφορά θεατών στη Μονή Λαζαριστών - Ο Όμιλος Μουζενίδη χορηγός του ΚΘΒΕ
Η χορηγία του Ομίλου Μουζενίδη προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αφορά στη δρομολόγηση λεωφορείου από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών για τη μεταφορά του κοινού που παρακολουθεί τις παραστάσεις που δίνονται στη Σκηνή Σ. Καραντινός (αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται οι παραστάσεις «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές – Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης» και «Ο Έβρος απέναντι»).
 
Νέα τιμολογιακή πολιτική – εισιτήριο για κάθε πολίτη!
Βασικός μας στόχος στην κατάρτιση του ρεπερτορίου της νέας θεατρικής περιόδου είναι να καταστεί το ΚΘΒΕ ένα θέατρο ανοιχτό στον πολίτη. Γι’ αυτό καθιερώνουμε μια χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει ευρεία γκάμα παροχών καλύπτοντας διαφορετικές κατηγορίες κοινού»
 Γιάννης Βούρος





Πρεμιέρα σήμερα, 20/12, για την παράσταση «Γράμμα σ’ ένα παιδί»
 στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

 
Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο με τον τρόπο που προσεγγίζει την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος με μια εξαιρετική ερμηνεία για το πώς αντιμετωπίζεται αλλά και πώς μπορεί να νιώσει μια γυναίκα, όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει.

 
Εντυπωσιακή πρεμιέρα χθες στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για την παράσταση 
«Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές – Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης»!

 
Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, ζωντανεύει από τον Δεκέμβριο στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε μια παράσταση του ΚΘΒΕ αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης. Ο χορός, το τραγούδι και οι πλούσιες μουσικές παραδόσεις της Θεσσαλονίκης γίνονται ένα κεφάτο μουσικοχορευτικό θέαμα που καλύπτει έναν ολόκληρο αιώνα: βορειοελλαδίτικα δημοτικά τραγούδια, σεφαραδίτικες μπαλάντες, τούρκικοι χαβάδες, μουσικές μνήμες των Μικρασιατών προσφύγων, οπερέτες και αστικά τραγούδια, βαριετέ, ρεμπέτικα και λαϊκές επιτυχίες, αλλά και ο σύγχρονος ήχος των τραγουδοποιών της πόλης, μέχρι το χιπ χοπ!

 
Χριστούγεννα με «Το ραφτάδικο» στο Βασιλικό Θέατρο!
Δεύτερη «πρεμιέρα» ανήμερα Χριστουγέννων, στις 7 το απόγευμα, για το πολυβραβευμένο έργο του Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ «Το Ραφτάδικο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις παραστάσεις που δόθηκαν
 από τις 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός).



Ξεκινά στις 15/1 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου''! Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του δράση για τη χρονιά 2013-2014, φέτος παρουσιάζει το έργο ''Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου'' του Σάκη Σερέφα σε σύλληψη-σκηνοθεσία-προσαρμογή του κ. Νίκου Βουδούρη.



Συνεχίζονται οι παραστάσεις για την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
 

Κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00 «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» 
 στο Βασιλικό Θέατρο


Η Διακήρυξη Υπεράσπισης του Θεάτρου από την Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης, το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και σημαντικά θέατρα του εξωτερικού,

Νέες πρεμιέρες, σπουδαίες παραστάσεις!

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τις παραγωγές

 «Το τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη

 «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου και

 «Το γλυκό πουλί της νιότης», σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου