Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ«ΟΡΥΧΕΙΟ ΙΨΕΝ: ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΛΑΟ» 25, 26, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ & 1, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



«ΟΡΥΧΕΙΟ ΙΨΕΝ: ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΛΑΟ» - ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Την πραγματοποίηση πέντε παραστάσεων του έργου «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό» στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην 1η τακτική συνεδρίασή του για το 2014, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.
Οι παραστάσεις ανεβαίνουν σε συμπαραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. και των δημιουργών Χάρη Πεχλιβανίδη και Κορίνας Βασιλειάδου, οι οποίοι με την πρότασή τους υπό τον αγγλικό τίτλο «Μin(d)ing Ibsen: An Enemy of the people meets the people» απέσπασαν την «Υποτροφία Ίψεν 2013» ανάμεσα σε 99 συμμετοχές,  στον διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό «Ibsen Scholarships» του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.
Το έργο που προκύπτει αποτελεί σύζευξη δύο θεατρικών φορμών, του κλασσικού αστικού δράματος του Ίψεν και του είδους που ονομάζεται «Θέατρο Ντοκουμέντο», που στη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματεύεται την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.
Στο πρώτο μέρος των παραστάσεων το λόγο έχουν οι ηθοποιοί ενώ στο δεύτερο, καλούνται άνθρωποι σχετικοί με το θέμα, οι οποίοι με αφορμή το έργο του Ίψεν, θέτουν και προκαλούν επίκαιρα ερωτήματα.
Η επιλογή της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, ως χώρος κατεξοχήν δημοσίου διαλόγου, κρίνεται από τους συνδιοργανωτές απόλυτα δικαιολογημένη.
Οι παρατάσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του «Ibsen Schollarships».

Συντελεστές
·         Σύλληψη και σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου – Χάρης Πεχλιβανίδης
·         Δραματουργικός σύμβουλος: Πρόδρομος Τσινικόρης
·         Μετάφραση (από τα αγγλικά): Δημήτρης Ναζίρης
·         Σκηνικά, Φωτισμοί-video mapping: Στάθης Μήτσιος
·         Κοστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη
·         Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Δημητριάδου
·         Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Διανομή: Μιχάλης Φωτόπουλος, Έφη Σταμούλη, Ειρήνη Κυριακού, Κώστας Χατζησάββας, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης και Χάρης Πεχλιβανίδης

Ημερομηνίες παραστάσεων: 25, 26, 31 Ιανουαρίου και  1, 2 Φεβρουαρίου.
Ώρα έναρξης: 21:00 (Τηλέφωνο Κρατήσεων : 2315 200200)

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις κρατήσεις στα ταμεία του Κ.Θ.Β.Ε.


Σχετικοί σύνδεσμοι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου