Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ «Ο ΜΠΗΝΤΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ» 1 ΜΑΡΤΙΟΥ




«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» 
«Ο ΜΠΗΝΤΕΡΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «PASSATEMPO»

Με το έργο «Ο Μπήντερμαν και οι Εμπρηστές» του Max Frisch που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Passatempo» το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στις 21:00, συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκου Ναουμίδη (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

Λίγα λόγια για το έργο:
Το κείμενο του Max Frisch, γραμμένο το 1958 σε γκροτέσκο και ειρωνικό ύφος, περιγράφει μία κοινωνική και πολιτική κατάσταση δραματικά επίκαιρη, καθώς πραγματεύεται την άνοδο του φασισμού σε μία χώρα φαινομενικά ήσυχη. Ο συγγραφέας εξετάζει το κατά πόσο οι άνθρωποι είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να αντιδράσουν σε όσα πλησιάζουν. Όλοι οι χαρακτήρες του έργου εμφανίζονται με μάσκες. Η παράσταση προέκυψε μέσα από τη διπλωματική εργασία της Ειρήνης Αμπουμόγλι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σκηνοθεσίας που πραγματοποιείται στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. με επιβλέποντα καθηγητή το Βίκτορα Αρδίττη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Νάσος Βαγενάς
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Αμπουμόγλι
Βοηθός σκηνοθέτη-Δραματολόγος: Ροδιά Βόμβολου
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ειρήνη Αμπουμόγλι, Ισμήνη Τσουμπάρη
Μάσκες: Ειρήνη Αμπουμόγλι
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα
Πρωτότυπη μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Καυκάσιος
Οργάνωση παραγωγής: Νάντια Δαλκυριάδου

Παίζουν: Μιχάλης Μιχαλακίδης, Δανάη Κλάδη, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Στρατής Ανούδης, Μαρία Ορφανού, Άγγελος-Προκόπιος Νεράτζης

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου