Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ "ΠΛΟΥΤΟΣ- Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 Δημοτικό Θέατρο «Άνετον».

«ΠΛΟΥΤΟΣ / Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» 


ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 
25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΟΛΩΝΙΑΣ

Πλούτος - Ο χορός των αγανακτισμένων

Το θεατρικό έργο «Πλούτος / Ο Χορός Των Αγανακτισμένων»
πρόκειται να παρουσιάσει το «Ελληνογερμανικό Θέατρο» του Κώστα Παπακωστόπουλου
 με έδρα την Κολωνία

 Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

 ΩΡΑ 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το Δήμο Κολωνίας και το Γερμανικό Προξενείο, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με την Κολωνία.
Την παράσταση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
 Γιάννης Μπουτάρης και ο Δήμαρχος της Κολωνίας Jürgen Roters (Γίργκεν Ρότερς) 

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος, γνωστός στη Γερμανία μέσω των παραγωγών του με το «Ελληνογερμανικό Θέατρο», εγκαινίασε πέρυσι
 με το έργο «Πλούτος / Ο Χορός Των Αγανακτισμένων» ένα κύκλο ενασχόλησης με το θέμα της ευρωπαϊκής κρίσης, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του γερμανικού κοινού και κερδίζοντας την άμεση ανταπόκρισή του. 
Η δημιουργία του νέου έργου, που βασίζεται στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», ήταν αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας. Σε ένα πρώτο στάδιο, ο σκηνοθέτης συνέλεξε με τους συνεργάτες του υλικό από το χώρο του Διαδικτύου που περιελάμβανε μαρτυρίες «Αγανακτισμένων πολιτών» της Ευρώπης. Στη συνέχεια, συνέθεσε αυτό το υλικό με αποσπάσματα από τον «Πλούτο».
Η σκηνοθεσία μεταφέρει τη δράση στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών αγορών και των οίκων αξιολόγησης, ενώ ο χορός των Αθηναίων αγροτών αντικαθίσταται από τον χορό των αγανακτισμένων, ένα πλήθος οργισμένων πολιτών διαφόρων εθνοτήτων, βγαλμένων από τις πλατείες της Αθήνας, της Βαρκελώνης, της Φρανκφούρτης και της Ρώμης. Η σκηνοθεσία αναδεικνύει με κριτικό αλλά και κωμικό τρόπο τις συμπεριφορές των Ευρωπαίων, που στην εποχή της κρίσης αδυνατούν να συσπειρωθούν κάτω από ένα κοινό ευρωπαϊκό όραμα, παραμένοντας προσκολλημένοι στα ιδιοτελή και τοπικά συμφέροντά τους. Η παράσταση, που ανέβηκε στην Κολωνία τον Οκτώβριο του 2012, απέσπασε τη θερμή κριτική του γερμανικού τύπου.

Στο σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν εννέα ηθοποιοί, τον Χρεμύλο ενσαρκώνει ο γνωστός ηθοποιός της Κολωνίας Thomas Franke, την Φτώχεια η ταλαντούχος ηθοποιός Lisa Kusz, ενώ επταμελής χορός ενσαρκώνει τους «Αγανακτισμένους πολίτες». Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Βούλγαρος σκηνογράφος Zezo Dinekoff, ενώ την μουσική έχει συνθέσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Herbert Mitschke.
Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή με τα δύο σημαντικότερα θέατρα της ελεύθερης σκηνής στην Κολωνία, το Θέατρο Studiobühne και το Θέατρο Comedia Theater και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού του Κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς και της πόλης της Κολωνίας. 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  1. Σκηνοθεσία, Σύνθεση κειμένων: Κώστας Παπακωστόπουλος
  2. Δραματουργία: Florian Meyer, Cagatay Basar
  3. Σκηνικά, Κοστούμια:   Zezo Dinekoff 
  4. Μουσική: Herbert Mitschke
  5. Φωτισμοί: Martin Haag
  6. Βοηθός Σκηνοθέτη: Renja Dropalla
  7. Μακιγιάζ: Birgit Riedl
  8. Γραφική επιμέλεια: Αντρέας Τσορτανίδης



  1. Χρεμύλος  Thomas Franke
  2. Πλούτος:   Annika Weitershagen
  3. Χορός Αγανακτισμένων Τόνια Ανδριανάκη
  4. Ιορδάνης Γραμμάτης
  5. Stefan Kleinert
  6. Lisa Sophie Kusz 
  7. Βασίλης Ναλμπάντης
  8. Knud Fehlauer
  9. Elisabeth Pleß
  10. Το έργο ανεβαίνει στην γερμανική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου