Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΛΑ ΚΑΠΑΝΤΖΗ " Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ" 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

                                ΒΙΛΑ ΚΑΠΑΝΤΖΗ

             25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 

                       24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

                          Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ    

        Ο «Βυσσινόκηπος»... ξανανθίζει!


Ήταν μια από τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες της περασμένης θεατρικής χρονιάς και αποτέλεσε, παράλληλα και μια αναγέννηση της ανέστιας πλέον (μετά την αναγκαστική εγκατάλειψη του «Αμαλία») Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης». Ήταν μάλλον αυτονόητο ο «Βυσσινόκηπος» να επιστρέψει με μερικές ακόμα παραστάσεις στον ατμοσφαιρικό, υποβλητικό και απόλυτα ταιριαστό με το θέμα και το ύφος του έργου του Τσέχοφ χώρο της Βίλας Καπαντζή.


Το παλιό αρχοντικό της Βίλας Καπαντζή (Β. Όλγας 108), από τα ελάχιστα σωζόμενα του τέλους του 19ου αιώνα, όπου παλιά ήταν το θρυλικό Ε' Γυμνάσιο Αρρένων και τώρα στεγάζει το Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, δε φιλοξενεί μόνο την παράσταση, αλλά την καθορίζει, μιας και σχεδιάστηκε ακριβώς γι' αυτόν τον χώρο.
 Το κτίριο, είναι «συνομήλικο» του έργου του Τσέχοφ και οι χώροι του μοιάζουν να είναι το φυσικό σκηνικό της ιστορίας.

Το έργο παίζεται σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη

 Σκηνοθεσία
 Χριστίνας Χατζηβασιλείου
Διαμόρφωση χώρου και κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου.
 Βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια φωτισμών: Μαρία Λαζαρίδου. 
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
 Έφη Σταμούλη, Στάθης Μαυρόπουλος,  Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Άννα Ευθυμίου, Μάριος Μεβουλιώτης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου και Γιώργος Φράγκογλου.

Το έργο

Κύκνειο άσμα του Τσέχοφ, ο «Βυσσινόκηπος» (1904) είναι το έργο ενός αποχαιρετισμού, ενός τέλους εποχής. Ο πανέμορφος βυσσινόκηπος θα βγει στο σφυρί, ο κόσμος αλλάζει, η χρεοκοπία έρχεται, οι αυταπάτες επιμένουν, οι άνθρωποι πασχίζουν για λίγη ευτυχία, συγκινητικοί και κωμικοί ταυτόχρονα. Ο Στανισλάφσκι, πρώτος σκηνοθέτης του έργου, όταν το διάβασε έγραψε στον συγγραφέα:  «Έβαλα τα κλάματα διαβάζοντάς το και δεν μπορούσα να σταματήσω».
 Κι ο Τσέχοφ του απάντησε: «Το έργο μου δεν είναι δράμα, αλλά κωμωδία, στιγμές - στιγμές μάλιστα, φάρσα».

Οι παραστάσεις θα δίνονται Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.30 και 21.00, Κυριακή στις 19.00. Προσοχή, όμως, γιατί μετά την έναρξη της παράστασης δεν είναι δυνατή η είσοδος στο κτίριο.

Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό  -μαθητικό 10, κάρτα ανεργίας 8, ατέλεια 5. Πέμπτη βράδυ και Σάββατο απόγευμα γενική είσοδος 10 ευρώ.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας (μόνο 45 θέσεις) είναι απαραίτητο να προμηθεύονται οι θεατές τα εισιτήρια τους πριν από την ημέρα της παράστασης, στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Αριστοτέλους 7, τηλ. 2310 276447) τις καθημερινές 09.00 - 21.00 και το Σάββατο 09.00 - 20.00. Πληροφορίες στο γραφείο της Πειραματικής Σκηνής, τηλ. 2310 860708, κάθε μέρα 11.00 - 14.00.

Μονάχα που βιαστείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας, γιατί πέρυσι εξαντλούνταν καιρό πριν και οι δυο μήνες παράστασης, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου, μάλλον θα αποδειχτούν λίγοι.
 Η προπώληση, πάντως, ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Αριστοτέλους 7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου